16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

SANKCIONISANA POLOVINA KONTROLISANIH PJEŠAKA I BICIKLISTA

Najnovije vijesti

Na području Policijske uprave /PU/ Prijedor zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa policija je sankcionisala polovinu od 218 kontrolisanih pješaka i biciklista.Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor saopšteno je da je tokom akcije koja je počela 10. oktobra sankcionisano 20 pješaka, od kojih 10 zbog nepravilnog prelaska kolovoza, sedam zbog nekorištenja svjetloodbojnog prsluka prilikom kretanja van naselja u uslovima smanjene vidljivosti i tri zbog kretanja kolovozom pod uticajem zabranjene koncentracije alkohola u organizmu.

“Sankcionisano je 89 biciklista, od kojih 73 zbog nekorištenja svjetloodbojnog prsluka u uslovima smanjene vidljivosti, 10 zbog neposjedovanja uređaja za osvjetljavanje bicikla i šest zbog upravljanja biciklom pod uticajem alkohola”, navodi se u saopštenju iz PU Prijedor.

Cilj represivnih aktivnosti je stvarno povećanje broja pješaka i biciklista koji poštuju saobraćajne propise, a prvenstveno one koji se odnose na korištenje svjetloodbojnog prsluka, učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola, posjedovanje propisnih uređaja za osvjetljavanje bicikla.

Policijska uprava Prijedor sprovodi pojačanu kontrolu prekršaja biciklista i pješaka do kraja oktobra.

izvor: Srna

foto: Ilustracija