U pojedinim medijima pojavile su se informacije u kojima se navodi  da su u nedelju,  31.maja 2020. Godine, samo sat vremena nakon što je obilježen „Dan bijelih traka“ na trgu Majora Zorana Karlice u centru Prijedora, radnici preduzeća „Komunalne usluge“ izvršili uklanjanje bijelih ruža sa imenima ubijene djece.

Ovim putem želimo da informišemo javnost da nije bilo nikakve naredbe prema našem preduzeću od strane Gradske uprave Prijedor u pogledu uklanjanja ruža sa trga, kako su to neki naveli, niti je iste takve naredbe bilo od strane Uprave preduzeća.

Osuđujemo bilo kakve napise u kojima se navodi da je komunalnim radnicima (čistačima) naređeno uklanjanje bijelih ruža sa trga. Takođe želimo da upoznamo javnost da neradnim danima imamo dežurne radnike koji održavaju centar grada, šetalište, i ostale javne površine u gradu. Shodno tome, komunalni radnici su izvršili uklanjanje ruža sa trga po završetku obilježavanja „Dana bijelih traka“, smatrajući to svojom radnom obavezom, kao što su do sada  po završetku  bilo kakvih drugih dešavanja na trgovima u našem gradu odmah izlazili u glavnu ulicu ili na šetalište, sa ciljem da se prostori na kojima se održavaju određena dešavanja i manifestacije, čim prije urede i  vrate u prvobitno stanje.

Na kraju, želimo da uputimo iskreno izvinjenje svim učesnicima na obilježavanju „Dana bijelih traka“, a posebno svim porodicama kojima su ubijena djeca, razumijevajući njihovu patnju i bol, te još jednom ističemo da nije bilo nikakve namjere da se učini nešto neprimjereno,  a posebno da nije bilo naredbe da se izvrši uklanjanje bijelih ruža sa trga odmah po završetku obilježavanja.

Komunalne usluge AD Prijedor

PrethodniRODITELJI OSLOBOĐENI PARTICIPACIJE ZA JUN
SlijedećiNakon mrazeva po voću udarile štetočine (video)