12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

SARA JAĆIMOVIĆ POBJEDNIK 5. OSMOMARTOVSKOG ŠAHOVSKOG  TURNIRA

Najnovije vijesti

U organizaciji Šah kluba “Rudar”  održan je 5. Osmomartovski turnir. Nastupile su 24 najbolje šahistkinje Republike Srpske izuzev Bilećanki. Nakon sedam odigranih kola, sa šest i po bodova, prvo mjesto je osvojila Sara Jaćimović, šahistkinja “Slavije” iz Istočnog Sarajeva.

Sara Jaćimović

Plasman od drugog do četvrtog mjesta određen je dodatnim bodovanjem obzirom da su tri igračice osvojile po pet i po bodova. Druga je članica “Rudara” iz Prijedora Milanka Tomić.

Milanka Tomić

Dvostruka pobjednica Turnira banjalučanka Jelena Gajić je treća, a Tijana Babić četvrta. Peta Đurđica Kozomara i šestoplasirana Prijedorčanka Maja Kovrlija osvojile su po pet bodova. Za šest prvoplasiranih šahistkinja organizator je obezbjedio novčane nagrade.

Najstarija učesnica takmičenja bila je Nedeljka Pralica, a nagrađene su i  najmlađe učesnice Anja Kovrlija iz Prijedora i Iva Milinković iz Bijeljine.

Šahovski osmomartovski turnir Šah kluba “Rudar” otvorio je  Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora. Za sve učesnike Turnira uručene su ruže, a organizator je obezbjedio i zajednički ručak i druženje. Jubilarnim 5. Turnirom zadovoljan je i Rade Javorić predsjednik Šah kluba “Rudar”. Na račun organizacije takmičenja upućene su pohvale.

Uz grad Prijedor turniru su pomogli Milan Balaban i Mladen Unijat. Mečeve je sudio nacionalni sudija Prijedorčanin Savo Čelica.

tekst i foto: M.Bogun