10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

SASTANAK ĐAKOVIĆ – SALKIĆ: ODRŽATI POVOLJNU KLIMU ZA ULAGANJA DIJASPORE

Najnovije vijesti

U posjeti Prijedoru danas je boravio potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić sa saradnicima i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem, koji je organizovao prijem za ovu visoku delegaciju.

Teme razgovora bile su dalje unapređenje međuljudskih i međunacionalnih odnosa u Prijedoru, navodi se u saopštenju proslijeđenom medijima. Salkić i Đaković složili su se u ocjeni da je riječ o lokalnoj zajednici koja je napravila najveći iskorak kada je u pitanju suživot i zajednička saradnja po mnogim pitanjima.

Tokom sastanka bilo govora i o našoj dijaspori i o mogućnostima ulaganja u grad Prijedor sa pretpostavkom da se održi davno ostvareni pozitivan i stabilan politički ambijent i klima povoljna za ulaganje. Zajednički stav je da je to poruka koja se mora slati našim sugrađanima, koji imaju kapital, da se vraćaju u Prijedor i da time možemo dalje razvijati ekonomiju i povećati broj zaposlenih radnika.

To bi dalje omogućilo ostanak građana Prijedora na ovim prostorima i pozitivne iskorake koje grad Prijedor, kao multietnička sredina, može da ponudi svojim građanima, ističe se u  saopštenju.

KV