Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

SASTANAK DODIKA I PUTINA, SASTANAK MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA I SARADNJE, SAOPŠTENJE GRADONAČELNIKA JAVORA

NAJNOVIJE VIJESTI

Sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina dokaz je izuzetno visokog međusobnog uvažavanja i saradnje Srpske i Rusije. Mi smo ponosni na put Republike Srpske, uprkos svim pritiscima, rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Dodikom nikada neće pokleknuti i dopustiti uvođenje sankcija Rusiji od strane BiH. Čvrsto opredjeljenje Republike Srpske da istraje na ovom putu i prijateljske relacije sa Rusijom i predsjednikom Putinom, smetaju sarajevskoj politici, pojedinim zapadnim ambasadama i nelegalnom Šmitu. To nas ne brine, jer put koji oni zagovaraju odavno je pokazao stvarne namjere u kojim nema nimalo razumijevanja za Republiku Srpsku i srpski narod. Zvaničan sastanak dva predsjednika, za koji se kaže da je istorijski, produbljuje dosadašnje i otvara nove saradnje, u vremenu kada se globalno i na svjetskoj političkoj sceni dešavaju tektonske promjene. To je za srpski narod od velikog značaja, naročito u segmentu bilateralnih odnosa između dvije zemlje u različitim pravcima. Republika Srpska je od potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas, trenutno pod najvećim pritiscima određenih ambasada i stranaca, ali slijedeći politički put predsjednika Dodika, opredjeljenje Srpske i njenog naroda je jasno, a sastanak dvojice lidera samo je još jedna potvrda tome.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor

FOTO RTRS