15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

SAVEZ ZA PROMJENE: GRAĐANI DA UČESTVUJU U VLASTI

Najnovije vijesti

Građani moraju učestvovati u vlasti, poručio je Dušan Berić, kandidat za gradonačelnika ispred Saveza za promjene, na centralnoj tribini u Prijedoru. On je naglasio da su, tokom predizborne kampanje, obišli 56 naselja, razgovarali sa oko 7.000 građana i čuli njihove probleme. Berić je rekao da aktuelna vlast, u proteklih dvanaest godina, nije uradila mnogo, a kako je istakao, potrošila je 300 miliona KM budžeta.

– Najviše im zamjeram barijeru koju su postavili između sebe, kao vlasti, i mjesnih zajednica. Zapravo, oni su uništili mjesne zajednice. Naspram toga, temeljna tačka mog programa je ponovno formiranje sve 43 mjesne zajednice koje su funkcionisale prije 1990. i osnivanje još desetak MZ u izbjegličkim naseljima – rekao je Berić.

Dobrom izbornom rezultatu nadaju se nosioci lista kandidata za odbornike SDS-SRS RS i Narodnog demokratskog pokreta, doktor Ratko Stojić i Dragan Dragojević:

– Moj plan u oblasti zdravstva je razvoj zdravstvene zaštite stanovništva, razvoj porodičnih ambulanti, bolje mjesto za Hitnu pomoć, razvoj patronažne službe i porodične medicine te zapošljavanje doktora, stomatologa i farmaceuta koji su na birou  – rekao je Stojić.

– Naša osnovna teza i zanimanje će biti ekonomija za razvoj grada, zapošljavanje, zaustavljanje odliva stanovništva i stop “bijeloj kugi” – naglasio je Dragojević. Sanja Rađenović, kandidat za odbornika na rednom broju 2 liste SDS-SRS RS, zadovoljna je što na izborima učestvuju mladi ljudi koji predstavljaju nova lica na aktuelnoj političkoj sceni:

– Odlučni smo da se suprotstavimo politici aktuelne vlasti po kojoj je naša budućnost u nekoj drugoj državi u kojoj ćemo, kao trećerazredni građani, privređivati za tu državu – tvrdi Rađenovićeva.

Predizbornom skupu Saveza za promjene na centralnom gradskom trgu prisustvovali su lideri SDS-a Mladen Bosić i PDP-a Branislav Borenović. Podršku kandidatima na tribini u Prijedoru, koja je održana pred više stotina građana, dali su i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i predsjednik Srpske radikalne stranke RS Milanko Mihajlica te drugi stranački funkcioneri iz ovog saveza.

D.S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!