14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

SAVRŠEN TRETMAN ZA PODMLAĐIVANJE LICA I TIJELA

Najnovije vijesti

Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate. Sigurno ste primjetili da postoje jedistvene žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Jedna od takvih mladolikih ljepotica otkrila je tajnu svog eliksira mladosti. Ona tvrdi da se nakon njegovog korišćenja, poboljša vid od -3 do -1, koža je postala glatka i elastična na cijelom tijelu, a kosa gušća. I što je najnevjerovatnija stvar – kosa, koja je počela da sijedi, prestala je sijediti.

Recept za podmlađivanje:

  • 100 ml lanenog ulja
  • 2 srednja limuna
  • 1 velika glavica bijelog luka
  • 0,5 kg prirodnog meda

Priprema i primjena:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samljeti na mašini za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promiješati. Smijesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata prije jela.

Napomena:

Laneno ulje je biljni hormon. Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti.

izvor: kucnilekar

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!