2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

SDS: IZNENAĐENI BOJIĆEVOM ODLUKOM

Najnovije vijesti

Borislav Bojić istupio je iz Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, jer smatra da se Stranka udaljila „od ideje SDS-a“. Kako je juče rekao, ubuduće će djelovati kao samostalni poslanik.

– Ne može Stranka da djeluje samo na relaciji Marijin Dvor – Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju – rekao je Bojić.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, rekao je da je to Bojićeva odluka, te da ukoliko on želi da redefiniše svoj stav, spreman je za razgovor sa njim. – Znam da Bojić želi promjene u društvu, jer zna da je stanje haotično, u tom segmetnu bi trebao još jednom razmisliti o svojoj odluci – dodao je Govedarica.

Usljedile su reakcije iz Gradskog odbora SDS-a Prijedor. – Iznenadila nas je Bojićeva odluka. Još uvijek nismo sazvali Gradski odbor, tako da nemamo zvaničan stav, sem mog ličnog mišljenja. Vjerovatno je u pitanju neko njegovo nezadovoljstvo, mislim da Bojić još uvijek ima vremena da razgovara sa Govedaricom, da se vidi u čemu je problem.  Gradskom odboru se nije obraćao, tako da od njega lično nismo čuli pravi razlog – rekao je Milan Tubin, predsjednik GO SDS-a Prijedor.

M.Stegić