Ne stišavaju se tenzije u vezi sukoba između narodnog poslanika Milana Tubina i predsjednika Boračke organizacije Prijedor, Zorana Predojevića. Danas su se oglasili i odbornici Srpske demokratske stranke u Skupštini grada, koji su osudili Tubinovo ponašanje. Jovana Panić, šef tog odborničkog kluba, tvrdi da je ovo nastavak Tubinovog političkog obračuna sa četvoro odbornika SDS-a, koji već duže vrijeme ne dijele njegovo mišljenje i odbijaju saradnju sa SNSD-om, koju on uporno zagovara. Pozvali su predsjednika Stranke, Mirka Šarovića da reaguje i, kako kažu, zaustavi narušavanje ugleda ove partije.

– Klub odbornika Srpske demokratske stranke javno upućuje poziv gospodinu Šaroviću da se oglasi povodom ovog događaja i da sankcioniše Milana Tubina, jer on svojim političkim djelovanjem samo narušava ugled Stranke – istakla je Panićeva.

Slavko Švraka, odbornik SDS-a, još jednom je ponovio da ne osjeća odgovornost zbog glasanja na posljednoj sjednici, u vezi prijedloga da se inicijativa za formiranje opštine Kozarac povuče sa dnevnog reda. Tubinov napad na Predojevića ocijenio je sramnim.

-Upućujem oštru kritiku na njegov ispad i u ime svih članova Srpske demokratske stranke, ograđujem se od njegovog ponašanja. Imao sam nekoliko stotina poziva koji su osudili ispade gospodina Milana Tubina. On, kao narodni poslanik, trebalo bi da više uvažava kategoriju Boračke organizacije. On nije imao problem sa Zoranom Predojevićem lično i ovo je napad na instituciju – zaključio je Švraka.

Iz prijedorskog SDS-a pozivaju Šarovića i da, kako su rekli, objasni zašto Tubin ima tu privilegiju da sarađuje sa SNSD-om. To, tvrde, nije u skladu sa zaključcima Predsjedništva SDS-a, donesenim u decembru prošle godine. U Skupštini grada Prijedora djeluje pet odbornika SDS-a, od kojih je samo Radenko Stijepić lojalan predsjedniku Gradskog odbora, Milanu Tubinu.

                                                                                                            B.D.

PrethodniUhapšen na osnovu raspisa o traganju
SlijedećiUDRUŽENJE “NEVEN” OBILJEŽILO 32 GODINE RADA