12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

SDS: REINDUSTIJALIZACIJA

Najnovije vijesti

Biračima iz mjesne zajednice Gomjenica sinoć su svoj program predstavili predstavnici  Saveza za promjene, a suštinu je pojasnio odbornički kandidat Radenko Stijepić.

-Glavni zadatak SDS-a i Saveza za promjene je da sve potencijale: ljudske i privredne resurse stave u fubnkciju razvoja  grada Prijedora. To je najbolji način da pokažemo našim građanima da ćemo otvaranjem novih radnih mjesta zadržati mlade i dokazati da  se i ovdje može pošteno živjeti od svoga rada- rekao je Stijepić.

Ranko Lale, kandidat za odbornika  iz reda raseljenih lica, rekao je da će se zalagati za izgradnju infrastrkture i poboljšanje uslova života u novim naseljima. Na  ovoj tribini  predstavili su se svi kandidati za Skupštinu grada. Najviše pažnje prisutnih izazvao je kandidat   Saveza sa promjene za gradonačelnika Prijedora Dušan Berić. Uvjeren u apsolutnu pobjedu na predstojećim izborima, on je prvi put govorio o programu oživljavanja privrede kroz reindustrijalizaciju, odniosno aktiviranjem industrijskih zona.

-Svaki investitor koji ponudi ulaganje od 200.000 maraka i deset radnih mjesta dobiće  lokaciju za koju će izgradnju kompletne infrastrukture finansirati grad. Nakon deset godina uspješnog rada lokacija  će biti uknjižena na njega, što je jedan od vidova stimulacije privrednog rayvoja- rekao je Berić. Kada je riječ o poljoprivredi, on je dodao:

-Kroz fabriku Impro, možemo dići  stočarstvo, kroz sistem hladnjača, ja sam planirao u Prijedoru na šest regija  šest hladnjača, time ćemo dići voćarstvo- pojasnio je Berić.

S.M.