SDS: TUBIN OPOZVAN ZBOG LOŠIH IZBORNIH REZULTATA

Na vanrednoj Skupštini Gradskog odbora SDS Prijedor, na koju se od 279 delegata odazvalo njih 145, opozvan je dosadašnji predsjednik Milan Tubin zbog loših izbornih rezultata. Za ovu odluku glasala su 142 delegata, a njih troje bilo je protiv.

Sveto Kremenović, zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS, istakao je da je sasvim normalo da neko ko snosi odgovornost za loše izborne rezultate, treba biti smijenjen.

On je podsjetio da je prijedorski SDS na proteklim izborima pod rukovodstvom Tubina dobio 3.000 glasova manje.

– Pozivam Tubina da prihvati odluku Skupštine i većine članova SDS-a Prijedor koji su ga svojim glasovima izabrali za narodnog poslanika – rekao je Kremenović.

Skupština je, po njegovim riječima, izabrala tijelo od 29 članova iz svih 10 rejona Gradskog odbora koje će u naredna dva-tri mjeseca organizovati nove unutarstranačke izbore. Dušan Berić, član Glavnog odbora Stranke, istakao je da je današnja vanredna skupština zakazana u skladu sa Statutom SDS u kojem jasno stoji da, ukoliko trećina članova Stranke traži vanrednu skupštinu, ona mora biti održana.

– Nažalost, predsjednik Stranke kojeg je danas opozvala Skupština, ponašao se nedemokratski, samovoljno, odlučujući koga će izbaciti iz SDS i kome će zabraniti dolazak na sjednice – rekao je Berić odbacujući optužbe da vodi krilo Stranke blisko DNS-u, te da je bio i ostao vjeran SDS i njenim principima od početka do danas.

Slavko Švraka, aktuelni odbornik SDS u Skupštini grada, sa još dva odbornika, istakao je da bi svi članovi trebalo da slijede odluke Skupštine Gradskog odbora SDS-a te da ovi događaji nemaju nikakve veze sa špekulacijama o stvaranju nove većinske koalicije u gradskom parlamentu.

– SDS je u gradskom parlamentu ono što je bio, a priča o novim koalicijama koja se provukla nakon posljednje sjednice Skupštine, gdje je SDS uz glasove SNSD-a progurao svoje amandmane i podržao neke amandmane SNSD-a, je netačna- rekao je Švraka.

Vanrednoj skupštini danas je prisustvovao i Drago Bundalo, potpredsjednik SDS-a, koji je rekao da svaka stranka poslije izbora treba da održi Skupštinu i da potraži rješanja za loše stanje.

– To se mora uraditi i u SDS-u – naglasio je Bundalo.

Milan Tubin kojeg je današnja Skupština GO SDS-a Prijedor opozvala sa funkcije predsjednika, nije, kako kaže, bio u prilici da za medije da izjavu, ali je novinarima rekao da je održana Skupština nelegitimna i da je o tome obavijestio predsjednika Stranke Vukotu Govedaricu.

                                                                                           P.Š.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!