2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

SEDAM KANDIDATA ZA NAGRADU “SKENDER KULENOVIĆ” (video)

Najnovije vijesti

Danas je održana sjednica Organizacionog odbora 46. “Književnih susreta na Kozari“ na kojoj su saopštena imena sedam pjesnika koji su ušli u uži izbor za Nagradu „Skender Kulenović“. To su: Miroslav Aleksić za knjigu „Oskudno vreme“, Anđelko Anušić – „Živ si, kažeš“, Blagoje Baković – „Pomerač oblaka“, Mirjana Bulatović – „Ako je nekom srce stalo“, Dragan Lakićević –  „Pesme za jednog čitaoca“, Zdravko Miovčić – „Što je duša skupila“ i Stevan Tontić za knjigu pjesama „Hristova luda“. Ovih sedam kandidata iskristalisalo se među pedesetak knjiga, pri čemu je žiri imao pomoć i vodećih biblioteka od kojih su dobili izvod svih djela poezije koja su štampana na srpskom jeziku od oktobra 2016. zaključno sa 2017. godinom.

Ranko Popović, član žirija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najstarija i prestižna književna manifestacija na ovim prostorima, „Književni susreti na Kozari“, po 46. put će biti održana u septembru, a dotad bi žiri u sastavu predsjednik Branko Letić i članovi Ranko Popović i Đorđe Nešić trebalo da odluči kome će pripasti Nagrada „Skender Kulenović“ za 2017. godinu.

Monja Kasalović, član Organizacionog odbora Manifestacije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogat program 46. „Književnih susreta na Kozari“ počeće 11. septembra, s tim da će centralni događaji, svečano otvaranje Susreta, Poetski čas na Mrakovici i Veče laureata biti održani 21. i 22. septembra, najavila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i član Organizacionog odbora Manfiestacije. Ove godine, „Književni susreti“ će biti u znaku 80 godina od rođenja poznatog srpskog pjesnika Dragana Kolundžije, stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata, 150 godina od rođenja Alekse Šantića i 80 godina od smrti Branislava Nušića. Novina od ove godine je pokretanje inicijative o izdavačkoj djelatnosti „Književnih susreta“ sa tri edicije: „Ovjenčani“, „Tragovi“ i „Svjedočenja“.

 

Učesnici Manifestacije su poznata književna imena: prošlogodišnji laureat Milovan Danojlić, Matija Bećković, Dragan Kolundžija, Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović, Anđelko Anušić, Vule Žurić, Tanja Stupar Trifunović, Dragana Kragulj i ovogodišnji slavodobitnik o kojem će žiri donijeti odluku.

D. S.