-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

SEDAM PREDSTAVA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU POZORIŠTA

Najnovije vijesti

Na Međunarodnom festivalu Pozorišta “Zlatna vila”, koji će u Prijedoru biti održan od 18. do 24. aprila, biće predstavljeno sedam predstava iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, pet u takmičarskom dijelu Festivala, jedna predstava van konkurencije i jedna za pobjednike.

-To su predstave “Šest lica traži autora”, satiričnog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba po tekstu Luiđija Pirandelija i u režiji Olivera Frljića, potom “Ravna ploča”, predstava BNP Zenica po tekstu Dragana Komadine i u režiji Lejle Kajičkije, potom “Naši dani”, predstava Narodnog pozorišta  RS iz Banjaluke po tekstu Željka Stjepanoivića i u režiji Juga Radivojevića, “Čuvari tvog poštenja”, Gradskog pozorišta Podgorica po tekstu i u režiji  Borisa Lijaševića, te “Osama- kasaba u Njujorku”, Zvezdara teatra iz Beograda autora Vladimira Kecmanovića i u režiji Darka Bajića – rekla je Mirela Predojević, član Organizacionog odbora Festivala. Ona je dodala da će van konkurencije biti igrana predstava Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta iz Sombora, “Frenki i Džoni”, Terensa Mek Nelija u režiji Tee Puharić, dok će Pozorište Prijedor za pobjednike Festivala, 24. aprila igrati predstavu “Neobična pošiljka” Luke Đakomocija u režiji Lilijane Ivanović. Ovo je ujedno i premijerna predstava Pozorišta, domaćina Festivala.

Zoran Stanić, član Organizacionog odbora, pojasnio je da paket ulaznica za svih sedam predstava košta 50 maraka, a pojedinične ulaznice po 12 maraka.

– Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, prvog aprila. Do 10. aprila prodavaće se isključivo paketi ulaznica, a nakon tog i pojedinačne karte – rekao je Stanić.

Dean Batoz, član Organizacionog odbora Festivala, novinarima je rekao da je selektor Festivala Marko Misirača, a članovi žirija Predrag Bjelošević, Gordana Gadžić  i Slobodan Ćustić. U pratećem programu Festivala biće predstavljene tri knjige, glumci Sloboda Mićalović, Branko Janković i Andrija Kuzmanović. Na Festivalu će biti dodijeljene nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najboljeg glumca i glumicu, najbolju scenografiju, kostimografiju, autorsku muziku, najboljeg mladog glumca i glumicu, za dizajn zvuka, sporedne uloge, glumačke minijature i drugo. Organizator Festivala je Pozorište Prijedor, generalni pokrovitelj Grad Prijedor, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture RS, sponzor nagrade za najbolju predstavu Tvornica “Mira”, a sponzor nagrade publike “Arselor Mital Prijedor”.

M.Z.

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!