U Agenciji za ekonomski razvoj “PREDA-PD” danas su uručeni sertifikati za  48 polaznika koji su prošli obuku i usavršavanje za web i grafički dizajn. Riječ je o projektu koji je realizovan u saradnji sa Mašinskom školom i uz finansijsku podršku grada Prijedora.

Erna Duratović sa znanjem koje je stekla kroz obuku imaće mogućnost ne samo da dođe do posla, nego i da nastavi sa usavršavanjem u ovoj oblasti, koju vidi kao svoj budući poziv. – Ovaj kurs mi je definitivno mnogo koristio za moje dalje stručno usavršavanje – rekla je ona.

Siniša Aleksić završio je kurs grafičkog dizajna. Ono što je naučio, kaže, od velike mu je koristi.- Htio bih da pohvalim profesora Manojlovića koji je bio jako studiozan, jako strpljiv i dao je sve od sebe da nas nauči – rekao je Aleksić.

Goran Rodić, projekt menadžer u Agenciji “PREDA-PD” podsjetio je da je riječ o projektu koji je odobren prošle godine i kojim se pravi značajan iskorak u osposobljavanju mladih i nezaposlenih lica za zanimanja koja su veoma perspektivna.  

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su polaznici prošli obuku za atraktivna zanimanja, koja treba da povežu privredu i informacionu tehnologiju, kao i kreativnu industriju, koja se razvija u poslovnom centru koji je u nadležnosti Agencije “PREDA-PD”.  

Grad je za ovaj projekat iz budžeta izdvojio 35.000 KM.

P.Š.