17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

ŠEST STEČAJEVA U PROTEKLOJ GODINI

Najnovije vijesti

U prošloj godini, na području koje pokriva Područni centar Prijedor Poreske uprave Republike Srpske, pokrenut je stečajni postupak u osam preduzeća, od kojih je šest registrovano u Prijedoru. Radi se o  privrednim subjektima: „Dunović and company“, „Dika-Company“, „Radić Stone“, „Zavarivač“, „Veteran – protetika“. Ukupan iznos prijavljenih potraživanja za ovih šest privrednih subjekata iznosi oko 560.000 KM.

Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave RS za Područni centar Prijedor

– Radi se o preduzećima koja ne raspolažu nekom vrednijom ili značajnijom količinom imovine, pa je prijavljena potraživanja teže naplatiti – rekao je Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave RS za Područni centar Prijedor.

Kao primjer uspješno izvršene naplate, Puzigaća je naveo Opštu poljoprivrednu zadrugu “Oštra Luka”, od koje je naplaćeno 180.399 KM. Po ocjeni privrednika, uzrok stečajima je loša ekonomska klima u državi i loša kupovna moć stanovništva, koja ne pogoduje razvoju ekonomske aktivnosti. Podsjetimo, lider po broju stečajeva u protekloj godini je Banja Luka, gdje je ovaj postupak pokrenut u 36 preduzeća.

Z.J.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!