Pobijedivši “Student Igokeu” rezultatom 87:64, košarkaši “Prijedor Spartaka” upisali su šestu uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske. Prijedorčani su odlično otvorili utakmicu, pa je prva četvrtina završena rezultatom 25:13, a na poluvrijeme se otišlo sa 45:30 na semaforu.

Do blagog opuštanja došlo je u trećoj četvrtini, što je protivnička ekipa iskoristila da ublaži zaostatak za domaćim timom, ali nisu uspjeli da dovedu u pitanje ishod meča. – Igrali smo bez Bilanovića, našeg prvog centra. Nijedan minut nije igrao ni Milošević, zbog povrede lista. U toj smanjenoj rotaciji u prvi plan su iskočili neki drugi igrači, a te povrede objašnjavaju i blagi pad u trećoj četvrtini. Ali, momci su pružili maksimum u finišu i na pravi način priveli utakmicu kraju – kaže trener “Prijedor Spartaka”, Danilo Palalić.

Zadovoljan je nizom bez poraza, navodeći da je to rezultat koji obećava, ali ima u vidu da je prvenstvo dugo i da je rano za prognoze. – Igrači se zaista trude i dobro rade. Imamo neke sitne probleme sa navedenim povredama, ali nije to ništa strašno – rekao je Palalić, dodavši da se okreću narednom kolu i gostovanju kod “Slavije 1996”.

Z.J.

Foto: arhiva

PrethodniIDUĆE SEDMICE PROGRAM POVODOM 220 GODINA OD ROĐENJA PUŠKINA
SlijedećiNERADNI DAN 21. NOVEMBAR