16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

 ŠESTI KOZARSKI BICIKLISTIČKI MARATON  (VIDEO)

Najnovije vijesti

U organizaciji Biciklističkog kluba “Kozara”, Prijedor, u nedjelju 20. avgusta, u Nacionalnom  parku “Kozara” održava se biciklistički spektakl:  6. Kozarski biciklistički maraton XCM.

Na šestom Kozarskom biciklističkom maratonu održaće se XCM utrka i maraton “Stazama pobjede”, te Državno Prvenstvo BiH u MTB maratonu, a Prijedorčani ovo takmičenje organizuju prvi put.

Na novouređenoj stazi se očekuje veliki broj takmičara, obzirom na termin i vrijeme, pojašnjava član Upravnog odbora kluba Darko Dakić.

U Biciklističkom klubu “Kozara”, uz uspješnu organizaciju  takmičenja, očekuju i solidne rezultate, dodaje Siniša Lukić, jedan od uspješnijih takmičara, reprezentativac BiH.

Start Kozarskog  biciklističkog maratona je u nedjelju u 12 časova        ispred ski-lifta, a proglašenje najuspješnijih oko 15 časova.

Nagrade od 500, 300 i 100 KM očekuju pobjednike seniorskog,   velikog maratona (muškarci od 18 do 35 godina) a na malom maratonu (juniori, muškarci iznad 35 godina, te žene) iznos nagrada je 250, 150 i 50 KM.

M.BOGUN

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!