0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

SESTRE TAJANA I NATAŠA POKRENULE PORODIČNI BIZNIS

Najnovije vijesti

Kada radite ono što volite, to je najveće zadovoljstvo, ali kada vam je rođena sestra poslovni partner, onda je to pun pogodak. Tako svoju priču započinju sestre Tajana Janjoš i Nataša Marčetić, naše sugrađanke, čije kreacije iz dana u dan, mame pažnju mladih majki i njihovih kćerki.

U modu su se zaljubile još od malih nogu, kada im je dizajniranje bilo vid zabave. Zato je Natašin upis u Školu za modu i dizajn u Zagrebu bio potpuno očekivan. I Tajana se zadržala u svijetu mode. Svoj talenat i ideje, uz dobru volju i pozitivnu enegriju odlučile su da usmjere u nešto svoje. Pokrenule su vlastiti brend  “KIARA BY NT”.

To im je bio vjetar u leđa, da nastave sa radom i da ne odustanu od zajedničkog sna. Prva ideja bila je linija za “majku i kćerku”. To je urodilo plodom, jer je danas velika zainteresovanost odjevanja u paru. Tako su nastale “Kiara haljine”.  Cijeli proces stvaranja, od crteža do gotovog proizvoda, nije nimalo jednostavan posao.

-Naše haljine su uglavnom klasične forme, ali smo im dale naš prepoznatljiv pečat. Uglavnom koristimo različite vrste volančića koji ne izlaze iz trenda. To su haljine u kojima će i po boji i po formi dobro izgledati i majka i kćerka. Ujedno je to i naša ciljana grupa, mlade mame i njihova djeca koje sa puno veselja i radosti nose odjeću u paru – kaže Nataša.

Biti drugačiji u maloj sredini, danas je vrlo teško, ali njima je pošlo za rukom. Po tome su prepoznatljive, a u to se možete uvjeriti kada ih sretnete bilo gdje u Prijedoru.

– Bilo je teško na našim prostorima napraviti nešto drugačije i uskladiti odnos cijene i kvaliteta. Trudimo se da naše kreacije budu pristupačne većini kupaca, a samim tim da imaju nešto posebno, i da se u tome naše dame odlično osjećaju – kaže Tajana.

Najveće im je zadovoljstvo to što su radne kolegice, kažu, njihovim idejama nema granica, non-stop se nadopunjuju. Često izlaze u susret mušterijama, počevši od ideje prilagođene njihovim željama i na kraju dolaze do krajnjeg odgovarajućeg rezultata.

– Reakcije kupaca su pozitivne i to nam je najbitnije. Međutim, ovaj posao je za sada više vrsta hobija, ljubavi prema odjevanju. Za budućnost imamo velike planove. Već sada se pokazalo da smo na dobrom putu i da postoji šansa da realizujemo svoje snove – kaže Nataša.

Pogled na njihove haljine možete baciti na društvenim mrežama (Instagramu, Fejsbuku), koje u posljednje vrijeme vrve od pozitivnih komentara. “Kiara haljine” nedavno su se mogle vidjeti i na Sajmu za djecu i omladinu u Banjoj Luci.

– To je bilo jedno predivno iskustvo. Banjalučanima se dopao naš rad i to nam je veliko zadovoljstvo – kaže Tajana.

Ove skromne djevojke, ni po čemu nametljive, i dalje visoko sanjaju. Inspiracije nikada ne manjka, spremne su za nova iskustva i izazove. Na specifičan način ostavljaju prepoznatljiv trag iza sebe. Uz talenat kakav Tajana i Nataša imaju, ništa nije nedostižno.

Mirjana Stegić