Kada radite ono što volite, to je najveće zadovoljstvo, ali kada vam je rođena sestra poslovni partner, onda je to pun pogodak. Tako svoju priču započinju sestre Tajana Janjoš i Nataša Marčetić, naše sugrađanke, čije kreacije iz dana u dan, mame pažnju mladih majki i njihovih kćerki.

U modu su se zaljubile još od malih nogu, kada im je dizajniranje bilo vid zabave. Zato je Natašin upis u Školu za modu i dizajn u Zagrebu bio potpuno očekivan. I Tajana se zadržala u svijetu mode. Svoj talenat i ideje, uz dobru volju i pozitivnu enegriju odlučile su da usmjere u nešto svoje. Pokrenule su vlastiti brend  “KIARA BY NT”.

To im je bio vjetar u leđa, da nastave sa radom i da ne odustanu od zajedničkog sna. Prva ideja bila je linija za “majku i kćerku”. To je urodilo plodom, jer je danas velika zainteresovanost odjevanja u paru. Tako su nastale “Kiara haljine”.  Cijeli proces stvaranja, od crteža do gotovog proizvoda, nije nimalo jednostavan posao.

-Naše haljine su uglavnom klasične forme, ali smo im dale naš prepoznatljiv pečat. Uglavnom koristimo različite vrste volančića koji ne izlaze iz trenda. To su haljine u kojima će i po boji i po formi dobro izgledati i majka i kćerka. Ujedno je to i naša ciljana grupa, mlade mame i njihova djeca koje sa puno veselja i radosti nose odjeću u paru – kaže Nataša.

Biti drugačiji u maloj sredini, danas je vrlo teško, ali njima je pošlo za rukom. Po tome su prepoznatljive, a u to se možete uvjeriti kada ih sretnete bilo gdje u Prijedoru.

– Bilo je teško na našim prostorima napraviti nešto drugačije i uskladiti odnos cijene i kvaliteta. Trudimo se da naše kreacije budu pristupačne većini kupaca, a samim tim da imaju nešto posebno, i da se u tome naše dame odlično osjećaju – kaže Tajana.

Najveće im je zadovoljstvo to što su radne kolegice, kažu, njihovim idejama nema granica, non-stop se nadopunjuju. Često izlaze u susret mušterijama, počevši od ideje prilagođene njihovim željama i na kraju dolaze do krajnjeg odgovarajućeg rezultata.

– Reakcije kupaca su pozitivne i to nam je najbitnije. Međutim, ovaj posao je za sada više vrsta hobija, ljubavi prema odjevanju. Za budućnost imamo velike planove. Već sada se pokazalo da smo na dobrom putu i da postoji šansa da realizujemo svoje snove – kaže Nataša.

Pogled na njihove haljine možete baciti na društvenim mrežama (Instagramu, Fejsbuku), koje u posljednje vrijeme vrve od pozitivnih komentara. “Kiara haljine” nedavno su se mogle vidjeti i na Sajmu za djecu i omladinu u Banjoj Luci.

– To je bilo jedno predivno iskustvo. Banjalučanima se dopao naš rad i to nam je veliko zadovoljstvo – kaže Tajana.

Ove skromne djevojke, ni po čemu nametljive, i dalje visoko sanjaju. Inspiracije nikada ne manjka, spremne su za nova iskustva i izazove. Na specifičan način ostavljaju prepoznatljiv trag iza sebe. Uz talenat kakav Tajana i Nataša imaju, ništa nije nedostižno.

Mirjana Stegić

 

PrethodniREPERTOAR KINA “KOZARA”
SlijedećiOTVORENA IZLOŽBA PETOG BIJENALA AKVARELA MALOG FORMATA