11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

SINDIKALNO OSIPANJE NIKOME NE IDE U PRILOG

Najnovije vijesti

Danas je u Prijedoru održana sjednica Regionalnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture na kojoj je razgovarano o predstojećim izborima i aktuelnoj situaciji u ovoj sindikalnoj grupaciji.

Branislav Kecman
Branislav Kecman, predsjednik Regionalnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture prijedorske regije

– U našem članstvu od danas je Dječiji vrtić iz Kozarske Dubice, a ukupno okupljamo 42 organizacije iz Kostajnice, Novog Grada, Dubice, Oštre Luke i Krupe na Uni – izjavio je predsjednik Regionalnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture prijedorske regije Branislav Kecman.

On je naglasio da čvrsto stoje iza svakog svog člana i sindikalnih zahtjeva u pogledu isplate zaostalih, a neisplaćenih naknada.

Kecman smatra da sindikalno osipanje nikom ne ide u prilog i da je primjer škole iz Budimlić Japre, zajedno sa nekim najavama iz prijedorske Muzičke škole, samo sporadičan slučaj istupanja iz ovog granskog sindikata.

– Mi smo dobrovoljna i interesna organizacija, pa svako ima pravo da se učlani ili iščlani – konstatovao je Kecman i najavio da će slični sastanci biti organizovani i u drugim regionalnim organizacijama Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, s ciljem da se zaostala dugovanja iz resornog ministarstva, procijenjena na tri i po miliona maraka, realizuju u što kraćem roku.

R. R.

foto: Giga