Penzioneri su najugroženija populacija u Republici Srpskoj, s najmanjim mjesečnim primanjima u Evropi, poručeno je iz Sindikata penzionera RS, Gradskog odbora Prijedor. Najavljuju da će prioritetno raditi na poboljšanju standarda najstarije kategorije stanovništva.

Među aktivnostima na podizanju standarda populacije koja je u trećoj životnoj dobi nije samo povećanje penzija, već i povećanje obima zdravstvene zaštite i banjsko-rekreativnog liječenja. Tražiće mjere protiv rada “na crno”, „sive ekonomije“, kriminala i korupcije, te pokretanje privrede i nova zapošljavanja.

– Osnivanjem ovog sindikata, penzioneri Srpske dobili svog reprezentativnog pregovarača u zaštiti njihovih interesa sa socijalnim partnerima, a to su Narodna skupština, Vlada, te ministarstva finansija, rada i zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Sindikat penzionera RS, GO Prijedor trenutno broji oko 50 članova, a u narednom periodu očekuju povećanje broja članova.

M.Stegić

PrethodniSTARAC LOŽIO VATRU PA  ZAPALIO KUĆU
SlijedećiPRIJEDORSKI AGRAR: 374 KOMERCIJALNA POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA (VIDEO)