-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

SINDIKATU MITALA NIJE ODOBRENA BLOKADA PRIJEDORSKE  PETLJE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Nakon što  Vlada RS nije povukla  sa Skupštine odluku o  prodaji državnog kapitala u RŽR „Ljubija“, sindikalna organizacija Arcelor Mital Prijedor, nakon protestne šetnje prošlog četvrtka u Banjoj Luci, zatražila je odobrenje za okupljanje radnika i izlazak mehanizacije na Prijedorsku petlju, čime bi bio blokiran saobraćaj.

Na konferenciji za novinare,  Milanko Stojnić, predsjednik ove sindikalne organizacije danas je rekao da je iz Policijske uprave Banja Luka, stiglo obavještenje u kojem se odbija zahtjev za mirnu blokadu ove saobraćajnice, u kojem se navodi da nisu ispunjeni  neophodni uslovi. U obavještenju se kaže da su Odlukom Skiupštine grada Banja Luka, protesti dozvoljeni samo na Trgu Krajine i u parku „Mladen Stojanović“. Dalje se upozorava da se rudarska mehanizacije ne može kretati javnim saobraćajnicama bez odobrenja Policijske uprave Prijedor i policijske pratnje, te da odobrenje za blokadu javnih saobraćajnica izdaje MUP Republike Srpske.

Na kraju se navodi i član 12. Zakona o javnom okupljanju, prema kojem se mirni protesti ne mogu održavati na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima Republike Srpske.

Upravni odbor sindikata Arcelor Mital Prijedor je u stalnom zasjedanju i  očekuju se odluke o borbi protiv prodaje R“R „Ljubija“.

S.M.

foto: Giga