6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

SIPA HAPSILA U POGREŠNOJ KUĆI

Najnovije vijesti

Naoružani pripadnici SIPE, u ponedjeljak, rano ujutro, ponovo su hapsili zbog ratnih zločina na području Prijedora. Nije ni svanulo kad je akcija krenula: galama, povici i upad ali – u pogrešnu kuću.

kuca-milojica

Tragajući za Borom Milojicom, specijalci su došli pred dom Milojica u Miskoj Glavi, ali ne onih koje su tražili. Milojice kod kojih su greškom upali su se šokirali.

“Kako sam ja izašla i otvorila vrata tako su odozgo sletili i puške uprli u mene. “Daj Boru! Daj Boru! Nije ovdje Boro!” Odletili u jednu sobu, uhavtili jednog sina, u drugu poletjeli da drugog. Ja kažem ”To nije Boro”, kaže ”Ko je”… ‘Ma ne znam više ništa nisam znala”, kaže Milka Milojica.

Milki je rečeno da sa sinovima izađe iz kuće. Jedan od pripadnika SIPE se, kasnije, izvinjavao, priča starica. Zbog svega joj je pozlilo.

milka-milojica

“Sinoć nisam mogla ni spavati, sinoć crknut’ htjela. Morala u hitnu tu da primim injekciju”, priča Milka.

Uznemirio se i Milkin sin Goran. Ogorčen je zbog takvog postupanja specijalaca.

goran-milojica

“U tom naselju postoji deset kuća, svega. I poslije silnog operativnog rada i kojekakvih podataka oni su uspjeli da pogriješe adresu”, rekao je Goran.

ATV saznaje da su akciju izveli pripadnici SIPE iz Sarajeva. Na pitanje da nam pojasne šta se desilo u Miskoj Glavi nisu odgovorili iako su obećali da će to pokušati da urade do kraja radnog vremena. U ponedjeljak su, zbog sumnje za ratne zločine, uhapšeni Želislav Rivić i Boro Milojica.

izvor: ATV