11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SIPA NEGIRA DA JE UŠLA U POGREŠNU KUĆU

Najnovije vijesti

Nakon što je ATV juče objavio priču porodice Milojica iz Miske Glave, čiji su članovi rekli da su im pripadnici Sipe upali u kuću tragajući za osumnjičenim za ratni zločin, koji živi na drugoj adresi, oglasili su se i iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

“Policijski službenici Sipe, prilikom postupanja po Naredbi Tužilaštva BiH na navedenom području, došli su pred vrata kuće porodice M. kojom prilikom je jedan od ukućana upitan da li se u kući nalazi traženo lice, koje nosi isto prezime. Tom prilikom nije bilo nasilnog ulaska ili ‘upada’ u navedenu kuću, niti je došlo do upotrebe sile”, odgovaraju iz Sipe.

Takođe ističu da su uputili izvinjenje porodici M. nakon što je jedan od ukućana odgovorio da se traženo lice nalazi u drugoj obližnjoj kući, poslije čega su “odmah nastavili sa aktivnostima u odnosu na traženo lice i objekte koji su predmet postupanja policijskih službenika Sipe po naredbi Tužilaštva BiH”.

“Ovim putem upućujemo izvinjenje porodici M. te molimo građane za razumijevanje i podršku policijskim službenicima Agencije, koji obavljaju složene i rizične poslove u okviru kojih su moguće i određene pogreške”, navodi se u odgovoru na upit našeg novinara.

Iz Sipe dodaju da se i dalje provode aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, kao i to da će poduzete sve zakonom propisane mjere prema odgovornim ako se utvrde eventualne povrede službene dužnosti.

Podsjećamo, juče je ATV izvještavao o specijalcima Sipe koji su, tragajući za Borom Milojicom, došli pred dom Milojica u Miskoj Glavi, ali ne onih koje su tražili.

U ponedjeljak su, zbog sumnje za ratne zločine, uhapšeni Želislav Rivić i Boro Milojica.

izvor: ATV