-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

SITUACIJA BOLJA, EKIPE NA TERENU SANIRAJU KVAROVE

Najnovije vijesti

Terenske ekipe “Elektrokrajine” sanirale su većinu kvarova na srednjonaponskoj mreži koju je prouzrokovao vlažan i težak snijeg, a situacija je najteža na krajem zapadu Republike Srpske gdje je bez napona više desetina sela u opštinama Krupa na Uni, Kostajnica i Novi Grad, rečeno je Srni u ovom preduzeću.
Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov istakao je da su na području Kozarske Dubice i Prijedora sanirani svi kvarovi na srednjonaponskim dalekovodima, te da su radovi usmjereni na pojedinačnu nikonaponsku mrežu.

“Jutros je bez napona i više dalekovoda i dionica na području opština Prnjavor /Gornje Brestovo, Palačkovci, Karać, Hrvaćani, Kojin Han i Šibovska/, Čelinac /Štrbe, Ukrina i Branešci/, Kotor Varoša /Šiprage/, Oštra Luka /Kozica i Tramošnja/, te u višim seoskim i prigradskim predjelima Banjaluke /Šimići, Subotica, Šargovac-Daljka/”, naveo je Klincov.

On je napomenuo da se na području Gradiške trenutno vrši sanacija dalekovoda Berek, Trebovljani, Turjak i Matura.

“Nadležni u `Elektrokrajini` očekuju da će u roku od nekoliko časova većina postojećih kvarova na dalekovodnim pravcima biti sanirana i uspostavljena redovna isporuka električne energije”, nalgasio je Klincov.

On je istakao da je u ostalim opštinama distributivnog područja “Elektrokrajine” stanje na srednjonaponskoj mreži stabilno, te se izvode radovi na pojedinim niskonaponskim trafo-područjima.

SRNA