4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

SJEĆANJE NA UBIJENE PRIPADNIKE JNA

Najnovije vijesti

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora odala je počast dvojici pripadnika Jugoslovenske narodne armije, Radi Lukiću i Radovanu Milojici, koji su na današnji dan 1992. godine, ubijeni na Hambarinama. Predstavnici ove organizacije, posjetili su mjesto njihovog stradanja, položili ruže i zapalili svijeće.

Tog 22. maja 1992. godine vojnici Milojica i Lukić sa još četvoricom kolega krenuli su kući na odmor. Naišli su na punkt na Hambarinama, gdje je na njih pucano bez ikakvog razloga. Tada su ranjeni Nedeljko Antunović, Milenko Lulić, Siniša Mijatović i Ratko Milojica.

“Sami procijenite šta je dovelo do tih tragičnih događaja u ovom gradu. I zašto je počeo rat. Nije bilo krivice, kako se priča, samo na srpskoj strani, bilo je krivice i na drugim stranama”, istakao je Slaviša Kneginjić, potpredsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora.

Kako ističu iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora najviše ih boli činjenica što ni nakon 31 godinu za ovaj zločin niko nije odgovarao. Zato su odlučili da progovore o svim tim događajima i odaju počast poginulim vojnicima.

“Taj rat nikom nije donio dobro. Najviše nas boli što niko nije odgovarao za prve žrtve u Prijedoru i za sve tragične događaje koji su se desili na ovom području. Mnogo naših ljudi je ležalo u zatvoru, ima onih koji i danas leže”, istakla je Zdravka Karlica, predsjednik ove organizacije.

Na 31. godišnjicu od smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru, koje su preminule zbog nedostatka kiseonika, predstavnici ove organizacije položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik Slađane Kobas, trinaeste bebe, koja je nakon duge borbe za život, preminula 2006. godine.

M. Š.