Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-ploče u Policijskoj stanici Prijedor dva na Urijama, danas je obilježeno 27 godina od pogibije osam i ranjavanja pet prijedorskih policajaca na bihaćkom ratištu.

Goran Gavranović, predsjednik Mjesne boračke organizacije MUP-a SJB-CJB Prijedor rekao je da se već 13 godina na ovaj datum evociraju uspomene i odaje počast svim stradalim pripadnicima MUP-a, Stanice javne bezbjednosti Prijedor.

– Ovo je dan koji ćemo se truditi da obilježavamo svake godine, da ne zaboravimo svoje pripadnike koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske – dodao je Gavranović.

Ono što možemo uraditi za naše poginule borce je to da iskažemo poštovanje prema onome što su učinili za nas, a njihovim porodicama da se zahvalimo, jer su potomci heroja koji su branili Republiku Srpsku, poručio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

– Njihove žrtve neće nikad biti zaboravljene i ja kao gradonačelnik ću se u narednom periodu potruditi da još više i bolje cijenimo ono što su oni uradili za srpski narod – rekao je gradonačelnik.

Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor rekao je da se parastosom, polaganjem vijenaca ispred spomen-ploče i prisluživanjem svijeća prisjećamo policajaca, koji su dali svoje živote za stvaranje RS.

– Mi sjećanjima i obilježavanjem značajnih događaja, prije svega, odajemo dužnu poštu, a i dajemo svoj doprinos da se njihova žrtva nikad ne zaboravi. Na nama je da očuvamo RS i da sada u miru radimo da Srpska bude što bolja i uspiješnija – istakao je Vujanović.

Za sve poginule pripadnike MUP-a RS, Stanice javne bezbjednosti Prijedor u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, danas je u crkvi Svetog proroka Ilije na Urijama, služen parastos.

P.Š.