9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

SJEĆANJE NA STRADALE POLICIJSKE SLUŽBENIKE

Najnovije vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske obilježiće sutra u Banjaluci, Prijedoru i Zvorniku 7. mart – Međunarodni dan sjećanja na stradale policijske službenike.
U 7.45 časova kadeti 23. klase Policijske akademije i dvete klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu postrojiće se ispred Uprave za policijsku obuku u Banjaluci i na jutarnjoj zapovijesti odaće počast stradalim pripadnicima MUP-a, najavljeno je iz MUP-a Republike Srpske.

U 10.00 časova direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević će sa načelnikom Policijske uprave Prijedor Sretojom Vujanovićem položiti vijenac na grob načelnika Sektora kriminalističke policije ove uprave Radenka Bašića, koji je ubijen u martu prošle godine.

Kostrešević će u 10.15 časova položiti cvijeće na grob /policijskog službenika/ Slađenka Tubina, koji je ubijen u aprilu 2019. godine prilikom smirivanja slučaja porodičnog nasilja.

U 12.00 časova ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan će u Zvorniku sa načelnikom Policijske uprave Zvornik Aleksandrom Vasiljevićem položiti vijenac na spomen-obilježje policijskom službeniku ove uprave Draganu Đuriću, koji je ubijen 2015. godine prilikom terorističkog napada na Policijsku stanicu u ovom gradu.

Izjave za novinare su planirane u 12.15 časova ispred Policijske uprave Zvornik.

Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila 2015. godine izvršio je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić /24/ iz mjesta Kučić Kula kod ovog grada.

Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice u automobilu “golf dva” crne boje i uz poklič “Alahu ekber” /Alah je veliki/ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške, takozvane “pumparice”.

On je tom prilikom ubio policajca Dragana Đurića, koji je stajao na ulazu u stanicu, a ranio dvojicu njegovih kolega koji su bili u blizini. Prilikom razmjene vatre napadač je likvidiran.

Međunarodni dan sjećanja na stradale policijske službenike globalna policijska zajednica obilježava solidarnim okupljanjem i odavanjem priznanja policajcima širom svijeta koji su dali svoje živote u ime opšte bezbjednosti.

SRNA