16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

SKOKOM U HLADNU SANU SPASIO MLADIĆU ŽIVOT (FOTO)

Najnovije vijesti

Policijski službenik Slađan Dačić ( 28) iz Prijedora, zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjaluci, spasio je život  N.M. ( 22) koji je jutros 15-tak minuta poslije ponoći s gradskog mosta skočio u rijeku Sanu u namjeri da se utopi.

Dačić je u tom trenutku prolazio vozilom, vidio šta se dešava i bez imalo premišljanja napustio automobil i skočio za mladićem. Nekih 300 – 400 metara nizvodno  mladića je uspio izvući iz rijeke. Potom mu je, na licu mjesta, osoblje u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja ukazali pomoć.

Dačić kaže da nije bio na dužnosti. Bio je s djevojkom u gradu,ona je bila u svom autu i krenula prema Ljubiji preko mosta, kada je na ogradi ugledala mladića koji se sprema da skoči.  Zvala je Slađana i on se vrlo brzo, autom,  dovezao na mostu. Mladića je prvo pokušao odgovoriti da ne skače, ali nije uspio.

-U jednom trenutku je skočio. Ja sam u istom momentu bacio jaknu, izuo cipele i bez premišljanja bacio se za njim u Sanu s obale. Voda  je bila  strašno hladna. Na svu sreću  uspio sam da ga stignem i uhvatim za kragnu od jakne. Bio je neplivač i ne znam kako se uspio održati na vodi. Vukao sam ga desno prema obali i nekako sam uspio da ga izvučem, iako je obala na tom dijelu bila poprilično nepristupačna -rekao je Slađan i dodao da je momak kojem je spasio život bio pri svijesti, da je povratio malo vode, otežano hodao, i da mu se zahvaljivao što mu je spasio život.

Slađan je dobio mnogo čestitki, od rodbine, prijatelja, nadležnih, djevojke. Mnogi od njih su bili uplašeni, jer je mnogo rizikovao.

-Na kraju im je svima drago. Meni lično što sam spasio  jedan mladi život. Nadam se da će poslije ovog momak biti u redu i da  neće više pokušati nešto slično- kaže Slađan.

Prema nezvaničnim saznanjima momak je tu veče proveo na poslu i planirao je samoubistvo. Nakon pomoći koja mu je ukazana u Službi hitne pomoći trenutno je zbrinut na odjelu Psihijatrije. Pomoć je u Službi hitne pomoći ukazana i Slađanu koji je nakon pregleda pušten kući.

KV

foto: Giga