Sportska porodica našeg grada od sinoć je bogatija za Školu boksa “Boks tim Janjanin”. Uz  mlade članova u školi boksa  mjesta ima za sve takmičare i rekreativce te dame. Prvi mjesec rada škole je besplatan, a prostorije se nalaze u nekadašnjem klubu “Medžik” Prijedor ističe Dražen Janjanin, profesionalni bokser, najstariji u tročlanoj bokserskoj porodici Janjanina. Ističe da je, na početku rada, prisustvovalo oko 40 mladih i seniora.

Goran Delić, profesionalni bokser

Goran Delić, profesionalni bokser u teškoj kategoriji, prvak svijeta u verziji „Univerzalne bokserske organizacije“ i šampion Evrope u IFB i WBC verziji, pohvalio je početak rada škole i tradiciju prijedorskog boksa. Kaže da od boksa mnogo očekuju  mališani zaljubljeni u “plemenitu vještinu” i naslediće takmičare ponikle u BK ”Rodić”.

Šampioni Goran Rodić, Zoran Bjelanović, Goran Kotaran, Boris Torbica, Božidar Zvicer, Miroslav Žeželj, Predrag Tomić, Mladenko Vujčić i drugi naslednike su dobili u rezultatima braće Dražana, Slađana i Miloša Janjanina, Nikole Ivkovića, Saše Tomića i drugih. Mnogi od njih su šampioni Jugosalavije, BiH, Republike Srpske. Učenici Vukašina Kaše Rodića bili su među najboljim tehničarima prvenstava i bokserskih revija. Svi žele vratiti sjaj boksa u Prijedor.

Branislav Došenović je tri godine u svijetu boksa. Preko Škole boksa “Boks tim Janjanin” želi napredak u profi boksu a za početak će nastupati sa Njemačkom BDB licencom.

Uz  mlade članova u školi boksa  mjesta ima za sve zainteresovane. Nakon jednomjesečnog, besplatnog rada, mnogi će odlučiti dali će ostati u klubu. Dame će, prilikom upisa, imati popust.

M.Bogun

foto: Giga

PrethodniKAMERAMA PROTIV DIVLJIH DEPONIJA (VIDEO)
SlijedećiFINALNO VEČE U SUBOTU (VIDEO i FOTO GALERIJA)