5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ŠKOLE IZ OMARSKE I BREZIČANA PLASIRALE SE U FINALE KVIZA (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Osnovne škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana i “Vuk Karadžić” iz Omarske plasirale su se u finale kviz-takmičenja “Prijedor, moj grad u Srpskoj”. Učenici su osvojili isti broj bodova i bili bolji od takmičara iz škole “Petar Kočić” iz Prijedora, na današnjem drugom polufinalnom takmičenju. U finalu, koje je zakazano za 14. april, učenici ove dvije škole će se takmičiti sa pobjednicima prvog polufinala, OŠ “Desanka Maksimović”, koja je ove godine domaćin kviza.

– Pobjednicima će pripasti poklon-bon u vrijednosti 300 KM, dok će škola koja zauzme drugo mjesto dobiti poklon-bon od 150 KM. Takođe je predviđen zajednički izlet za sve škole, učesnice ovogodišnjeg kviz-takmičenja – rekao je direktor škole domaćina, Zdravko Budimir.

Učenici od prvog do petog razreda takmičili su se u štafetnim igrama i kviz-pitanjima kojima su pokazali koliko poznaju svoj zavičaj.

– Puno smo se pripremali za kviz i drago nam je što se to, na kraju, isplatilo. Naučili smo mnoge zanimljive stvari o našem gradu, igrali interesantne igre i družili se – rekla je Andrea Babić iz OŠ “Vuk Karadžić”, Omarska.

Učiteljica Jelena Trikić izrazila je zadovoljstvo plasmanom škole iz Omarske, podsjetivši da je ovo treća godina kako učestvuju na kviz-takmičenju “Prijedor, moj grad u Srpskoj”.

– Na ovaj način, djeca usvajaju mnoga znanja vezana za grad Prijedor, druže se i upoznaju međusobno. Mislim da je ovo za njih jedno predivno iskustvo – rekla je Trikićeva.

Kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora te kompanija “Sport vision” i Fabrika “Mira”. Generalni pokrovitelj je Kompanija “Arselor Mital”.

D. S.