Pripadnici Policijske uprave Prijedor obilježili su Svetog Arhangela Mihaila, slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Vijence na spomen-ploče poginulim policajcima položili su u zgradi PU načelnik Uprave policije MUP-a Republike Srpske Dalibor Ivanić, predstavnici Policijske uprave Prijedor, gradonačelnik Prijedora i načelnici opština prijedorske regije. U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, od čega 74 Prijedorčanina, kao i šest pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije. Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor, rekao je da su pripadnici policije dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

– U temelje naše države uložili su svoje živote, tako da koristimo priliku da se sjetimo svojih junaka i njihovih porodica – dodao je on.

Nakon polaganja vijenaca, služen je slavski ručak u zgradi Policijske uprave. Ove godine slava je obilježena skromnije nego ranije. Naime, jutros je, tokom obavljanja službene dužnosti, preminuo Goran Prpoš, pripadnik prijedorske policije, navjerovatnije od posljedica srčanog udara.

B. D.

PrethodniU SUBOTU HUMANITARNA PREDSTAVA ZA „NEVEN“ (video)
SlijedećiZAJEDNO RADITI NA UNAPREĐENJU SISTEMA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA (video)