6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

SKUPŠTINA  FK „RUDAR PRIJEDOR“: UPRAVNI ODBOR UMJESTO KOMITETA ZA HITNA PITANJA

Najnovije vijesti

U Sali rudničke Direkcije RŽR „Ljubija“ a.d. Prijedore održana je 11. redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba „Rudar Prijedor“ a u njenom radu, uz goste, učestvovla su 24 delegata.

Pred početka rada Skupštine  predsjednik Ognjen Hrnjak, uručio je plaketu Srđanu Marjanoviću, treneru kadetske ekipe „Rudar Prijedor“ koja je  osvojila titulu šampiona Omladinske lige BiH koja je u 22 prvenstvena kola ostvarila 18 pobjeda, četiri remija, postigla  108 i primila dva gola.

Nakon  razmatranja i donošenja  Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Kluba, delegati Skupštine su  donijeli Odluke o razrješenju Komiteta za hitna pitanja u sastavu:Dalibor Majkić, predsjednik, Goran Mikanović, potpredsjednik u ostavci i  Ranko Vučković. Oni su, uz asistenciju Drage Miloševića, koji nije imao pravo glasa, i direktora Vukašina Đakovića vodili klub oko godinu dana.

Poštujući dogovor sa tri najveća sponzora kluba: ArcelorMittal Prijedora,  RŽR „Ljubija“ i grada Prijedora, Skupština je imenovala Upravni odbor a za

predsjednika  Dalibora Majkića, predstavnik ArcelorMittala Prijedor.

Dalibor Majkić, predsjednik Upravnog odbora

Njegov zamjenika je  Goran Mikanović, predstavnik RŽR „Ljubija“, dok je treći član Ranko Vučković, predstavnik grada Prijedora inače član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Klub je, rečeno je u sadržajnoj raspravi,  u 2016. godini ostvario negativan rezultat finansijskog poslovanja-gubitak od 25.263 KM,  a na to se odrazilo i poslovanje kluba u predhodnim godinama. Kad su u pitanju sudski sporovi klub duguje oko 110.793,38 KM. Treneru Draganu Radoviću duguju 40.500, a Borisu Gavranu 8.500 KM. Prema  fubaleru Vedranu Kantaru dug  iznosi 28.119,38 KM,a Marku Jevtiću 12.200 KM. Poduži je spisak i drugih dužnika. Neke presude su izvršne a neki predmeti su u ladicama sudova.

Finansijskim planom  za 2017. godinu Klub je planirao prihod od 513.000 a rashod od 512.689 KM.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedor  pohvalio je seniorski sastav koji je u jesenjoj sezoni bio najefikasniji tim  šampionata Srpske i BiH a na prostorima  ex Jugoslavije su peta ekipa po efikasnosti. Pohvaljeni su i rezultati  Omladinskog pogona, posebno kadeta.

Operativni  plana rada Kluba za takmičarsku sezonu 2017/2018 godine s razlogom je privukao veliku pažnju delegati a zaključeno je da, tročlani Upravni odbor i sponzori obezbjede uslove da se klub vrati u Premijer ligu BiH.

M.Bogun