Prvo ovogodišnje zasjedanje Skupštine grada Prijedora završeno je tako što nije usvojen dnevni red. Protiv predloženog dnevnog reda 34. redovne sjednice glasalo je 26 odbornika, dok je za bio samo predsjednik Skupštine grada Prijedora, Ajdin Mešić. 

Predloženi dnevni red imao je 11 tačaka, među kojim je bila i inicijativa o formiranju opštine Kozarac. Tokom utvrđivanja dnevnog reda povučeno je nekoliko tačaka, većina zbog presude Okružnog suda u Prijedoru, u kojoj se Skupštini grada Prijedora nalaže da poništi rješenje, kojim je izmijenjen sastav Komisije za izbor i imenovanja. 

Iz istog razloga povučeno je i nekoliko predloženih dopuna dnevnog reda, među kojima su najznačajnije dopune koje je predložio SNSD, a koje se tiču razrješenja aktuelnog i imenovanja novog predsjednika prijedorske Skupštine.  

– Smatram da određene tačke koje su povučene treba doraditi i da se neke trebaju usaglasiti s stanjem na terenu. I da tako upotpunjene dođu na sljedeću sjednicu – pojasnio je Ajdin Mešić, predsjednik gradskog parlamanta.

Z.J.

PrethodniSUTRA INFO-DAN O PROJEKTIMA TURIZMA U INICIJATIVI “VIA DINARIKA”
SlijedećiDOM ZDRAVLJA: Očekuju ugovor s Fondom zdravstvenog osiguranja RS (video)