Sa 17 glasova za i sedam protiv, na 37. redovnoj sjednici Skupšitne  grada Prijedora usvojen je izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2019. godini.

Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da je zadovoljan urađenim kada se sagleda cijeli mandat, a naročito prošla godina koja je bilo naročito složena. On je dodao da su 2019. grad pogodile poplave, ali da se sa tim Gradska uprava uspješno izborila, kao i sa političkim podjelama, te sa tenderskim procedurama koje su, prema Đakovićevom mišljenju, bile jedni od nasloženijih poslova.

– Lično, zadovoljan sam količinom onoga što smo uspjeli da realizujemo u 2019. godini. Postoji žal za nekim stvarima koje se nisu mogle izvršiti, ali raduje me što je Skupština ocijenila da je to bio mukotrpan i čestit rad. I da smo uspješno prošli kroz prošlu godinu – rekao je Đaković .

On se osvrnuo na diskusije onih koji nisu podržali izvještaj, navodeći da je uobičajeno da opozicija ima neki kritički osvrt, ali i to da pokušavaju da ocrne neki period, naročito u izbornoj godini.

Gradonačelnik je cijeli svoj mandat, tako i u prošloj godini, radio u interesu građana, i zato je i dobio podršku DNS-a, rekao je šef kluba odbornika ove stranke Goran Predojević.

– Gradonačelnik je radio kvaliteno u proteklom periodu, i svakako zaslužuje podršku. Kad se pogleda njegov mandat, imamo dvije poplave, nestabilnu skupštinsku većinu. Sve je to otežalo rad gradonačelnika. I mislim da se on uspješno izdigao iznad svih tih poteškoća – izjavio je Predojević.

Klub odbornika SNSD-a nije bio zadovoljan radom granonačelnika, i na to su  ukazivali tokom godine, rekao je šef ovog kluba Dalibor Pavlović, napominjući da je mnogo projekata koji godinama čekaju da budu završeni, poput kanalizacije u Tukovima.

– Mi nismo zadovoljni ni činjenicom da gradonačelnik nije izvršavao odluke i amandmane koje je usvajala Skupština. Takođe, nije odgovarao ni na odbornička pitanja. Samim tim, on nije uvažavao volju Skupštine, a gradonačelnik mora poštovati odluke gradskog parlamenta – naveo je Pavlović.

Z.J.