Danas je održana 31. sjednica Skupštine grada na kojoj su odbornici,  između ostalog, razriješili dužnosti direktora Centra za socijalni rad Branislava Vujasina i imenovali ga za vršioca dužnosti te ustanove. Iako je Okružni sud ustanovio da Vujasin nije ispunio određene uslove konkursa, predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Dalibor Grabež tvrdi da je sve rađeno u skladu sa Zakonom.

– Komisija za izbor i imenovanja je imenovana na osnovu Poslovnika i Statuta grada. Prošli smo tu proceduru, izvršene su konsultacije sa političkim partijama, partije su dostavile svoje prijedloge i vodilo se računa o ravnomjernoj raspoređenosti odbornika i polnoj strukturi – naveo je on.

Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a, ističe da su sve skupštinske odluke donesene u skladu sa Zakonom.

– Komisija za izbor i imenovanja je izabrana u skladu sa članom 50. Poslovnika Skupštine grada Prijedora, u kojem stoji da Komisiju čine zamjenik predsjednika i tri člana iz reda odbornika Skupštine, srazmjerno broju osvojenih mandata – objasnio je Pavlović.

S druge strane, gradonačelnik Milenko Đaković tvrdi da ovo nije jedina odluka koju je pomenuta komisija usvojila nezakonito. Još jednom je pozvao odbornike da rade po Zakonu i u skladu sa Pravilnikom Skupštine grada, kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

– Danas je, na ovom jednom slučaju, dokazano da elementarne stvari iz uslova konkursa nisu pregledane. Iako su svi članovi Komisije znali da taj dokument ne postoji, donijeli su odluku o izboru direktora, a nisu izabrali drugog, koji je imao sve te elemente – podsjetio je Đaković.

Odbornica DNS-a Olivera Brdar Mirković, koja je bila član pomenute komisije, tvrdi da su ona i neke od njenih kolega nezakonito razriješeni. Zbog toga je podnijela i tužbu protiv gradske skupštine.

– Tačno su navedeni razlozi iz kojih može doći do smjene člana Komisije. Nijedan od tih razloga nije bio u pitanju. Ja i dalje smatram da je u pitanju politička čistka, da nije bilo drugih razloga za smjenu članova Komisije – rekla je Brdar Mirkovićeva.

Odbornici su raspravljali o mišljenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS kojim se poziva Skupština da preispita dosadašnje postupke i preduzme potrebne korake u skladu sa Poslovnikom. Sa dnevnog reda po drugi put je povučen Izvještaj o radu Dječijeg vrtića „Radost“.

B.D.

PrethodniSUTRA BESPLATNI TEHNIČKI PREGLEDI VOZILA
SlijedećiU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”