U Prijedoru je, i ove godine, pripremljen bogat novogodišnji program. Radi se o novom sadržaju, koji će Prijedorčanima pružiti svečarski ugođaj kakav vlada u velikim gradovima, najavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. Novina je Slatka zimska čarolija”, praznični program koji će trajati od 20. decembra do 21. januara, u prostoru Ljetne bašte. Ovu manifestaciju su zajedno organizovali Gradska uprava i Tvornica keksa “Mira”.

– Naš grad će, kao i ranijih godina, predstojeće praznike dočekati u svečanom ruhu. Prijedor će biti okićen, a mi ćemo se potruditi da vlada pozitivna energija i radost tokom praznika koje ćemo dočekati zajedno sa svojim prijateljima i porodicama – dodao je gradonačelnik.

U okviru “Slatke zimske čarolije”, građanima će na raspolaganju biti klizalište u Ljetnoj bašti. Vikendom će biti organizovani koncerti, za najmlađe će tu biti i Djed Mraz, a za odrasle bogata gastro ponuda i topli napici.

– U Tvornici keksa “Mira” sa posebnim veseljem, ali i velikom odgovornošću, prihvatamo ulogu organizatora. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja građana – rekla je zamjenik generalnog direktora ove kompanije Marina Cvjetićanin, koja je izrazila nadu da će ova manifestacija prerasti u tradiciju. Što se tiče ostatka programa koji ide uz praznike, po tradiciji su tu prijemi za predstavnike društvenog, kulturnog i vjerskog života grada. Neće izostati doček na Malom gradskom trgu, na kojem će nastupiti pjevač Beca Fantastik. Doček Dječije nove godina biće 29. decembra u Dvorani “Mladost”. Uz bogat zabavni program, nezaobilazna je podjela novogodišnjih paketića najmlađim Prijedorčanima.

Z.J.

foto: Giga

PrethodniIZBOR SPORTISTE RS: MEĐU KANDIDATIMA SANJA MILOJICA
SlijedećiUČENICI URUČILI SLATKIŠE CENTRU “NADA” (FOTO i VIDEO)