42-godišnji Prijedorčanin, Slaven Trebovac, pravi je primjer ambicioznog i uspješnog čovjeka. Kaže da je oduvijek gajio ljubav prema umjetnosti, zbog čega je i odlučio da nakon Filozofskog fakulteta završi Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Osim toga, već godinama piše poeziju, za šta je dobio nekoliko nagrada. Najdraža mu je ona za ljepotu poezije u svijetu, kojom se okitio u Bukureštu na Svjetskom prvenstvu poezije.

-Drago mi je da sam predstavljao svoju zemlju i da je odjek ovakvih emocija i doživljaj svijeta sa ovih prostora prenesen tamo – rekao je Trebovac, čija je pjesma „Mladima i budnima“ ušla u Svjetsku antologiju poezije.

-Pjesma je posvećena novim generacijama i pošto sam ja predavao u školama, imao sam potrebu da ideje o njihovom odrastanju, vaspitanju i sazrijevanju pretočim u pjesmu. Pjesma je malo duža. U pitanju je slobodan stih i mislim da je to dobra poruka mladima, koji su u ovom brzom načinu života često u potrazi za identitetom – istakao je on.

Slaven se može pohvaliti i glumačkom karijerom. Igrao je u poznatom filmu „Falsifikator“, predstavi „Skela“, a za ulogu Dorna u Čehovljevom „Galebu“ dobio je nagradu za glumu. Takođe, učestvovao je u radu filmova za djecu.

-Radio sam filmove sa Zoranom Radonjićem, a to su „Ruke“, „Duboko u šumi“, „Otmica“. Bilo mi je zadovoljstvo da tim „malim ljudima“ budem od neke koristi. Filmovi su prikazani na nekim festivalima, uglavnom u revijalnom dijelu  – dodao je naš sagovornik.

Uprkos svojim dostignućima i svestranosti, Trebovac je bez stalnog zaposlenja. Povremeno radi u Gimnaziji i Muzičkoj školi „Savo Balaban“. Upisao je i treći fakultet, Fizioterapiju. Mišljenja je da za mlade na ovim prostorima ima perspektive, ali da moraju biti istrajni u svojim ciljevima.

B.D.

PrethodniUDRUŽENJA POTROŠAČA – NAJVIŠE ŽALBI NA EKONOMSKE USLUGE (video)
SlijedećiRodio kivi u dvorištu Milana Vukojevića (video)