Osnivač i trener ekipe „Otpisanih” iz Prijedora, Slaviša Bunić, izborio je mjesto u atletskoj seniorskoj reprezentaciji BiH. Na gradiškom polumaratonu (21 kilometar), u veoma jakoj konkurenciji, rezultatom 1 čas 12 minuta i 48 sekundi, zauzeo je drugo mjesto. Na poziv selektora BH reprezentacije, Bunić će nastupiti na Prvenstvu Balkana koje se, u nedjelju, 14. maja, održava u Prištini.

“Otpisani” će 14. maja nastupiti na Banjalučkom polumaratonu u štafeti gdje su prošle godine ubjedljivo pobijedili. Slaviša Bunić naglašava da, zbog finansijskih problema, ekipa nije otišla na Kup evropskih šampiona u Portugalu, iako su se izborili za takmičenje pobjedom na Ekipnom prvenstvu BiH.

– Nadamo se da ćemo uskoro pronaći sponzore, jer se ekipa dokazala, za veoma kratko vrijeme, na domaćoj i međunarodnoj sceni. Od jeseni će Prijedor biti bogatiji za još jedan klub, a ekipa “Otpisanih” će da vrati sjaj “kraljici sportova” koji se izgubio u proteklih 20 godina – ističe Bunić i najavljuje obaranje rekorda BiH za seniore, starog preko 30 godina.

M.Bogun

PrethodniRADNO OSPOSOBLJAVANJE ZA 150 NEZAPOSLENIH (VIDEO)
SlijedećiRADNICI “MITALA” U NARODNU SKUPŠTINU PREDALI PISMO