13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SLIJEDI REKONSTRUKCIJA VODOVODA U GOMJENICI

Najnovije vijesti

Odbornici Skupštine grada Prijedora donijeli su danas odluku da se kreditom Svjetske banke od 238.899,76 KM rekonstruiše vodovodna mreža u Ulici Ive Andrića u prigradskom naselju Gomjenica.
Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da je riječ o kreditu za projekte u poplavljenim područjima, podsjećajući da je Ulica Ive Andrića plavljena u više navrata.

“Dio ove ulice nije uopšte imao pitku vodu, a dio cjevovoda je bio u lošem stanju i uvijek je prijetilo miješanje zagađenih voda, kao i zaraza građana”, rekao je Đaković u obraćanju odbornicima.

On je naveo da je jedan od velikih problema svih infrastrukturnih projekata u Prijedoru dotrajalost podzemnih instalacija zbog koje su u nekim dijelovima grada gubici vode iz sistema veći i od 90 odsto.

“Takvi sistemi imaju pumpe za vodu koje znatno povećavaju u potrošnju struje”, dodao je Đaković.

Grad Prijedor je u septembru 2015. godine donio odluku o zaduženju za finansiranje projekata hitnog oporavka od poplava na iznos od 886.526,62 KM.

Polovinom prošlog mjeseca Grad je dobio ponudu Ministarstva finansija Republike Srpske o 238.899,76 KM neutrošenih sredstava iz kredita Svjetske banke, koju je danas prihvatila Skupština grada, pa ukupno zaduženje po kreditu Svjetske banke iznosi 1.125.426,38 KM.

izvor: Srna

foto: Giga