Slovenački novinari i snimatelji koji su u Prijedor došli zbog priče o Dijani Đuđić, pozvani su na razgovor u Policijsku upravu  Prijedor. Poziv je uslijedio po dojavi građana, kojima su bila sumnjiva lica koja su se dovezla vozilom slovenačkih registarskih oznaka, bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće, a vršila su  snimanje i anketiranje građana u naselju Pećani.

– Informativnim razgovorom utvrđeno je da se radi o četiri lica TV kuće “POP 24 UR” iz Slovenije koji su, zbog potrebe istraživačkog priloga, vršili snimanje i anketiranje građana i koji su, nakon obavljenog informativnog razgovora, nastavili rad na terenu – rekla je Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

Inače, priča o Prijedorčanki Dijani Đuđić koja je Janezu Janši, predsjedniku Slovenačke demokratske stranke, u tri rate na tri godine pozajmila 450.000 evra, odjeknula je ne samo u Prijedoru već i u Sloveniji, toliko da su slovenačke novinarske ekipe odlučile da dođu u Prijedor i istraže ko je Dijana Đuđić koja, navodno, u malom slovenačkom gradiću ima firmu “Spodnjo Hoče”.

KV

PrethodniODLIKOVANA ČETVORICA PRIJEDORČANA
SlijedećiFILMSKE PROJEKCIJE: “SPOMENKO NA VJEČNOJ STRAŽI”