Već se osjete ekonomske posljedice izazvane virusom korona. To su nam potvrdili i u preduzećima “Vodovod” i “Komunalne usluge”, u kojima imaju problem sa naplatom. U skladu sa aktuelnom situacijom, u “Vodovodu” izlaze u susret potrošačima, te su uveli određene olakšice.

– Nećemo fakturisati kamatu potrošačima, koji u ovoj situaciji neredovno izmiruju obaveze. To će trajati dok traje i ovо stanje. Preduzeli smo sve što je bilo moguće u ovakvoj situaciji – rekao je Vlado Reljić, direktor “Vodovoda”.

Isti problem imaju i u “Komunalnim uslugama”, gdje je, takođe, prema riječima Bojana Martića, vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove, drastično smanjen procenat naplate.

– Naplata je, očekivano, na niskom nivou. Vidjećemo kako će se to odraziti na poslovanje Firme. Mi radimo maksimalno i odrađujemo sve naše zadatke – dodao je on.

Radnici “Komunalnih usluga” redovno vrše odvoz smeća, kao i dezinfekciju i pranje ulica i drugih javnih površina. I u “Vodovodu” kažu da uredno izvršavaju sve svoje obaveze.

B. D.

PrethodniPOTROŠAČI DA SAMI OČITAJU BROJILA I DOSTAVE PODATKE
SlijedećiU Gradiški kolona i do osam kilometara, apel vozačima da koriste i ostale prelaze