SNSD: Još uvijek se traga za 26 nestalih Prijedorčana (video)

Povodom Međunarodnog dana nestalih, 30. avgusta, iz Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata poručeno je da porodice nestalih imaju pravo da saznaju istinu o sudbini svojih najmilijih, a društvo ima pravnu i moralnu obavezu da im pomogne u njihovom traganju. Prema evidenciji Republičke organizacije zaroblјenih i poginulih i nestalih civila, na području Srpske još uvijek se vodi kao nestalo 1.671 osoba, od čega 51 lice sa prijedorske regije. Do danas nije pronađeno 26 lica srpske nacionalnosti iz Prijedora, rekao je predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Saša Bursać. On se osvrnuo i na stradanje srpskog naroda pod ustaškom okupacijom NDH-a.

– Potomci tih žrtava još uvijek ne znaju ni gdje su grobna mjesta, niti gdje su kosti tih lјudi – rekao je Bursać.

Konferenciju za novinare predstavnici SNSD-a iskoristili su i za najavu  manifestacije „Veče domaće kuhinje“, koje će, u organizaciji Aktiva žena socijaldemokrata, biti održano u petak, 31.8, u Ljetnoj bašti u 19 časova.

Saša Bursać, predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata

– Pored revijalnog dijela, veče će biti i takmičarskog karaktera. Žiri će birati najlјepši kolač, najukusnije te najlјepše servirano jelo – izjavila je predsjednica Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a  Prijedor, Gorana Bosančić.

Hrana će biti izložena na 25 štandova, a svi koji dođu, imaće priliku da degustiraju raznovrsne domaće specijalitete.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!