9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

SNSD: NE RUŠIMO VLAST, VEĆ ŠTITIMO INTERESE GRAĐANA (video)

Najnovije vijesti

Gradski odbor SNSD-a Prijedor odbacio je kao neosnovane ocjene gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da je nova skupštinska većina neprincipijelna, nedemokratska, te da joj je cilj rušenje vlasti. U ovoj stranci su odbacili spekulacije o pokretanju inicijative o opozivu gradonačelnika. Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Saša Bursać rekao je da su neistinite tvrdnje o postojanju koalicije SNSD-a i SDA, te da nikad nisu bili koalicioni partneri sa ovom strankom.

– To se za gradonačelnika, ali i njegovog prethodnika, ne može reći. Neke od najvažnijih pozicija u Gradskoj upravi drže ljudi iz SDA. To je zaostavština nekadašnje skupštinske većine i dogovora između SDA i DNS-a – izjavio je Bursać. Predsjednik prijedorskog SNSD-a prokomentarisao je smjenu nekadašnjeg predsjednika Skupštine Seada Jakupovića, navodeći da on, za svog mandata, nikada nije na svoju inicijativu sazvao sjednicu, niti je u dnevni red predložio ijednu tačku. Postavljen je novi predsjednik iz redova SDA, jer se na toj poziciji mora nalaziti Bošnjak, rečeno je novinarima. Šef Odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović napomenuo je da se ništa u Prijedoru ne ruši, te da se, po svim važećim pravnim aktima, skupštinska većina ne bira na izborima, već se formira u samoj skupštini. On je dodao da su odbornici, prije svega, tu da zastupaju interese građana koji su ih birali.

– Da li je demokratija da 31 odbornik samo „aminuje“ ono što predloži gradonačelnik i njegovi mentori, ili je demokratski da svaki odbornik ima pravo da iznese svoje mišljenje o tačkama dnevnog reda, kao i svoje prijedloge? – upitao je Pavlović.

On se osvrnuo na priču o putevima, postavljajući pitanje da li je legalno da Gradska uprava potroši dobar dio sredstava namijenjenog za sanaciju puteva, bez prethodno usvojenog Plana o održavanju puteva. Iz prijedorskog SNSD-a su najavili da će 10. maja biti održana posebna sjednica gradskog parlamenta, na kojem će jedina tačka biti razmatranje revizorskog izvještaja grada Prijedora.

Z.J.