Gradski odbor SNSD-a Prijedor odbacio je kao neosnovane ocjene gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da je nova skupštinska većina neprincipijelna, nedemokratska, te da joj je cilj rušenje vlasti. U ovoj stranci su odbacili spekulacije o pokretanju inicijative o opozivu gradonačelnika. Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Saša Bursać rekao je da su neistinite tvrdnje o postojanju koalicije SNSD-a i SDA, te da nikad nisu bili koalicioni partneri sa ovom strankom.

– To se za gradonačelnika, ali i njegovog prethodnika, ne može reći. Neke od najvažnijih pozicija u Gradskoj upravi drže ljudi iz SDA. To je zaostavština nekadašnje skupštinske većine i dogovora između SDA i DNS-a – izjavio je Bursać. Predsjednik prijedorskog SNSD-a prokomentarisao je smjenu nekadašnjeg predsjednika Skupštine Seada Jakupovića, navodeći da on, za svog mandata, nikada nije na svoju inicijativu sazvao sjednicu, niti je u dnevni red predložio ijednu tačku. Postavljen je novi predsjednik iz redova SDA, jer se na toj poziciji mora nalaziti Bošnjak, rečeno je novinarima. Šef Odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović napomenuo je da se ništa u Prijedoru ne ruši, te da se, po svim važećim pravnim aktima, skupštinska većina ne bira na izborima, već se formira u samoj skupštini. On je dodao da su odbornici, prije svega, tu da zastupaju interese građana koji su ih birali.

– Da li je demokratija da 31 odbornik samo „aminuje“ ono što predloži gradonačelnik i njegovi mentori, ili je demokratski da svaki odbornik ima pravo da iznese svoje mišljenje o tačkama dnevnog reda, kao i svoje prijedloge? – upitao je Pavlović.

On se osvrnuo na priču o putevima, postavljajući pitanje da li je legalno da Gradska uprava potroši dobar dio sredstava namijenjenog za sanaciju puteva, bez prethodno usvojenog Plana o održavanju puteva. Iz prijedorskog SNSD-a su najavili da će 10. maja biti održana posebna sjednica gradskog parlamenta, na kojem će jedina tačka biti razmatranje revizorskog izvještaja grada Prijedora.

Z.J.

PrethodniU SPORT VISION RADNJAMA SU MEGA SNIŽENJA
SlijedećiNA TRŽNICI POTRAŽNJA ZA RIBOM I JAJIMA (video)