-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

SNSD: POKRENUTI INDUSTRIJSKU ZONU U ORLOVAČI

Najnovije vijesti

Novi susret sa članovima i simpatizerima, sa motom „Za snažan Prijedor“, sinoć je u Mjesnoj zajednici Orlovača priredio Savez nezavisnih socijaldemokrata koja, kako ističe Drago Tadić, narodni poslanik i nosilac izborne liste te stranke, ima specifične probleme i potrebe, jer su joj pridružena izbjeglička naselja Vrbice i Topolik.

–  Regulacijom korita rijeke Miloševice učinjeno je mnogo za ovo područje. Ja sam tad bio načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Prijedor i taj projekat je bio veoma značajan za ovo naselje, a realizovali smo ga uz pomoć Vlade i Grada Prijedora – rekao je Tadić.

– Sad nam, pored ostalog, predstoji i završetak projekta vodosnabdijevanja i kanalizacije na ovom području – nastavio je Tadić i dodao da se neće zanemarivati ni sportske i kulturne djelatnosti, a pogotovo privredni aspekt razvoja Prijedora i te mjesne zajednice.

– U ovoj mjesnoj zajednici postoji i industrijska zona, pogotovo objekat „Mire“, pa očekujemo da će se, zalaganjem Grada i Vlade, i pokrenuti, jer je to privredna šansa Orlovače i lokalne zajednice u cjelini – poručio je Tadić.

– Stara Orlovača je prije dvadesetak godina, u izbjegličkim naseljima Vrbice i Topolik, dobila nove komšije i sugrađane i naša je želja da se razvijamo kao dio složne, porodične zajednice pred kojom je mnogo konkretnih ciljeva – rekao je Dragoslav Kabić, odbornički kandidat SNSD-a iz ove mjesne zajednice.

– Boriću se za rješavanje preostale komunalne infrastrukture u koju ovdje nije značajnije ulagano tridesetak godina. Želim, uz to, da se  grad širi u ovom pravcu i da otvaramo područne škole i područna odjeljenja vrtića, jer ovdje ima dosta djece, pa i opravdanih razloga za to –  zaključio je Kabić.

Prijedorski SNSD je sinoć, na predizbornoj tribini u Orlovači,  predstavio svih 35 odborničkih kandidata, a uz očekivanja da će bar njih devet naći svoje mjesto u budućem sazivu Skupštine grada Prijedora.

R. Rečević