SNSD: Riješiti infrastrukturu u Orlovači (video)

– Prethodnih godina, opravdao sam povjerenje građana Orlovače u lokalnom parlamentu, ukazujući na probleme u ovom naselјu što se tiče komunalne infrastrukture, rekonstrukcije vodovodne mreže i izrade kanalizacionih sistema – rekao je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Dragoslav Kabić, na tribini u ovom naselјu.

– Neophodna je rekonstrukcija Ulice 27. juna, a nezavršen je i objekat Mjesne zajednice. Cilј nam je i da se u Orlovači otvori područno odjelјenje škole ili vrtića, te da se na taj način unaprijedi ovaj dio grada – rekao je Kabić.

Na tribini SNSD-a u Orlovači, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Gorana Bosančić, rekla je da je zadovolјna prethodnim tribinama i odzivom građana.

– Najviše sam pričala o obrazovanju, budući da je to moja osnovna djelatnost. Vlada RS, u proteklim godinama, uložila je 85 miliona u unapređenje obrazovnog sistema u Srpskoj. Izgrađeno je i renovirano mnogo osnovnih škola. Finansijski je podržan pripremni program za prvake, jer je to veoma bitno za djecu koja nisu prošla predškolsko vaspitanje. Dakle, iz državnog budžeta plaćaju se radnici koji pripremaju djecu za upis u školu. Takođe, udžbenici su besplatni za prvi i drugi razred osnovne škole. Obezbijeđen je rad prosvjetnih radnika u produženim boravcima – istakla je Bosančićeva.

Ona je naglasila da su realizovani projekti pomoć kućnom budžetu građana i da je cilј SNSD-a nastaviti ovakvim tempom, sa znanjima i iskustvima dalјe unaprijediti obrazovni sistem Republike Srpske.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!