Svojim djelovanjem u Gradskoj i Narodnoj skupštini, te radom na terenu Gradski odbor SNSD-a Prijedor pokazao je spremnost da preuzme vlast u ovom gradu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

– Biće ovo duga i teška godina, jer je izborna. Vlast u ovom gradu će se promijeniti, mada to neće ići lako. Ljudi koji trenutno vode grad neće se tako lako dati, ali mi to znamo, na to smo potpuno spremni i sigurni smo u ovom trenutku da imamo povjerenje biračkog tijela da preuzmemo grad Prijedor – rekao je predsjednik GO SNSD Prijedor, Saša Bursać. Svoj politički uticaj i druge veze prijedorski SNSD će iskoristiti kako bi se riješili problemi koje nije riješila dosadašnja gradska vlast. Rekonstrukcija prijedorske bolnice, izrgradnja i rekonstrukcija puteva i gradskih ulica, te izgradnja novog ili dogradnja postojećeg vrtićkog objekta, samo su dio onoga što najavljuju iz prijedorskog SNSD-a za narednu godinu. 

– Sa rukovodstvom vrtića razgovaraćemo, vidjećemo da se izgradi objekat, a najbolje bi bilo da to bude potpuno nov objekat. Za sredstva za te potrebe apliciraćemo prema Vladi Srbije, prema 100 miliona evra koje je najavio predsjednik Vučić. Znate da smo prošle godine od Srbije dobili sredstva za OŠ „Petar Kočić“, a prije toga za izgradnju dvorane u Omarskoj  – rekao je Bursać.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora, Dalibor Pavlović ponovio je da je SNSD predložio 36 amandmana na budžet grada za 2020. godinu i to 17 svojih, šest zajedničkih skupštinske većine, te 13 u ime vanparlamentarnih stranaka US, NDP i SP. – Ono što je najvažnije je da su amandmani koje smo iznijeli predloženi u razgovoru sa građanima i sa inicijativama koje smo pokrenuli na nivou RS – rekao je Pavlović. On je dodao da ne stoje opaske da su amandmani ugrozili realizaciju budžeta, jer su njima samo realocirana sredstva koja obuhvataju nekih pet odsto budžeta. – Nema opasnosti po budžet, a za sve ostalo postoji rebalans kojim se sve može “ispeglati” – naglasio je Pavlović.

Ovo je bio prvi put da SNSD u Prijedoru direktno utiče na budžet i na to gdje će se novac usmjeravati, što ranije nisu mogli kao koalicioni partneri DNS-a, rekao je Dražen Vrhovac, narodni poslanik u NS RS. On je dodao da je vrijeme za smjenu generacija i politike kad je u pitanju vlast  u Prijedoru. Takođe, on je dodao da je zajedno sa kolegom poslanikom Dragoslavom Kabićem pokrenuo nekoliko inicijativa na republičkom nivou od kojih bi Prijedor imao koristi.

– Dvije takve inicijative tiču se osnivanja regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo i područnog odjeljenja Civilne zaštite u Prijedoru. Na to smo se odlučili, jer je Prijedor ugrožen od poplava i drugih prirodnih katastrofa, tako da je neminovnost formiranje ovih institucija kako bi imali adekvatnu zaštitu u slučaju epidemija koje bi se javile usljed poplava – izjavio je Vrhovac.

Iz ove partije građanima Prijedora čestitali su predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Z.J.

PrethodniPRIJEDORSKI MALIŠANI DOČEKALI NOVU 2020. GODINU (video)
SlijedećiDOČEK NOVE GODINE NA MALOM GRADSKOM TRGU