-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

SPECIJALCI NA ULICAMA, VJEŽBA USPJELA

Najnovije vijesti

Blokirane ulice, na kojima patroliraju policajci naoružani dugim cijevima i fantomkama na glavi, to je prizor koji se mogao vidjeti jutros u Prijedoru.

 

vjezba-2

No, mjesta panici nije bilo, jer je u pitanju bila vježba koju su izveli pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, Jedinice za podršku CJB Prijedor i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

vjezba

Vježba je podrazumijevala blokadu grada Prijedora, a cilj je bio provjera mobilnosti pripadnika CJB Prijedor, te mogućnost sadejstva sa pripadnicima SAJ-a u ovakvim situacijama. Taktičkom vježbom izvršena je blokada svih pravaca kretanja, odnosno ulaznih i izlaznih saobraćajnica sa užeg područja grada, vršena je kontrola vozila, putnika i prtljaga, a sve sa ciljem lakše identifikacije i lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela u stvarnim situacijama.

vjezba-3

U periodu sprovođenja aktivnosti vježbe, svi pripadnici su pokazali visok stepen profesionalnosti i spremnost za obavljanje zadataka, saopšteno je iz CJB Prijedor. Vježaba je trajala od   09.45 do 11 časova.

Z.J.

foto: Giga i CJB Prijedor