16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

SPORTSKA GIMNASTIKA: USPJEŠAN DEBI TAKMIČARA “LIDERA” (FOTO)

Najnovije vijesti

Na Prvenstvu Republike Srpske u sportskoj gimnastici članovi Gimnastičkog kluba „Lider“ iz Prijedora osvojili su ekipno drugo i treće mjesto, pojedinačno srebro i bronzu. U debitantskom nastupu kluba osnovanog u februaru prošle godine Milica Živković je u višeboju-level 4 (djevojčice preko 12 godina) bila druga, a Dunja Šmitran u konkurenciji takmičarki od  šest do devet godina  treća.

Drugo ekipno mjesto (level 2) osvojila je ekipa djevojčica za koju su nastupili: Dunja Šmitran, Hana Huremović, Anja Radaković, Nađa Crnčević, Sara Brkić i Sumeja Varmaz.

Treće ekipno mjesto zauzela je ekipa level 3 za koju su nastupile: Ana Mišković, Katarina Stojaković, Nina Simeunović, Ivana Blanuša, Ivana Desančić i Tamara Babić.

Trener i osnivač kluba Biljana Bogdanović  ističe da su nastupili sa 13 takmičara (dvije ekipe i jedna djevojka u višeboju).

Sekcije Gimnastičkog kluba „Lider“ u Prijedoru i Gradišci trenutno okupljaju 80 dječaka i djevojčica uzrasta od 3 do 13 godina, a za 15 mjeseci kroz klub je prošlo oko 200 mališana. Takmičili su se unutar kluba i na Malim olimpijskim igrama regije i RS, a debitantski nastup i medalje su im podsticaj.

M.Bogun

foto: Giga