11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

SPORTSKI USPJESI CENTRA „SUNCE“ POTVRDA DOBROG RADA

Najnovije vijesti

Da djeca sa poteškoćama u razvoju mogu da budu veoma uspješna na sportskim terenima, pokazuje primjer učenika Centra „Sunce“, koji su članovi Specijalne olimpijade u Bosni i Hercegovini.

centar-sunce

– Na kojem god takmičenju da se pojavimo, naročito u BiH, osvajamo medalje, a većinom su u pitanju one zlatnog sjaja. To pokazuje da se u „Suncu“ ulaže dosta truda i rada, kako bi ova djeca ostvarivala takve uspjehe – rekao je Dragan Rađenović, nastavnik fizičkog vaspitanja u „Suncu“.

centar-sunce

On je dodao da su učenici imali zapažene nastupe i na međunarodnoj sceni, a takmičili su se, između ostalog,  na specijalnim olimpijadama u Šangaju i Varšavi. U Varšavi je jedna učenica prijedorske škole osvojila srebrnu medalju u trci na 100 metara, dok je na 200 m bila treća. Kako kaže Rađenović, na redu je Specijalna zimska olimpijada u Austriji, gdje će BiH predstavljati učenik „Sunca“ Nemanja Jeftić.

centar-sunce-bravari

Uspjesi u sportu pokazuju da ovaj centar nudi dobre uslove za svoje učenike, njih 119, i da ovde mogu da steknu vještine koje će im biti od velike koristi u daljem životu. Jedan od tri srednjoškolska smjera pohađa 26 učenika, a to su bravari, krojači i kuvari.

sladja-radakovic

Kako kaže Slađana Radaković, direktor Centra „Sunce“, djeca kod njih stiču vještine koje nikako ne bi mogli da savladaju u redovnim školama, jer pored toga što je program prilagođen njihovim mogućnostima, daleko više je zastupljena praktična nastava. Svi učenici koji se obrazuju u ovoj ustanovi, stiču osnovne životne vještine, bez obzira na nivo poteškoća koje dijete ima, ističu u „Suncu“.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga

centar-sunce-kuvari centar-sunce-krojaci