18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

SPRAT ZGRADE PSIHIJATRIJE U FUNKCIJI KRAJEM APRILA

Najnovije vijesti

Doktor Mirko Sovilj, direktor Javne zdravstvene ustanove, bolnice “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru, potvrdio je da će sprat u zgradi Psihijatrije koja je značajno oštećena u požaru koji je zdanje staro oko šest decenija zahvatio početkom marta, biti useljiv već krajem narednog mjeseca. Radovi u prizemlju objekta gdje je u jednoj od soba za izolaciju i izbio požar, su  mnogo zahtijevniji  i tu će trebati mnogo više vremena za obnovu.

dr Mirko Sovilj, direktor bolnice “Dr Mladen Stojanović”

-Štetu je u dva navrata procijenila osiguravajuća kuća. Objekat su obišli i stručnjaci, građevinski i inženjeri arhitekture iz Zavoda za izgradnju grada i na kraju majstori koji će s radovima na spratu objekta koji nije bio zahvaćen požarom, ali je bio potpuno zadimljen, početi već naredne nedjelje. Cijela zgrada koja nije renovirana posljednjih 15. tak godina trebala bi dobiti i novu, vanjsku stolariju, u sklopu projekta energetske efikasnosti- kazao je Sovilj.

Pet težih pacijenata odmah je nakon požara smješteno u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci, dok je njih 29 pušteno na kućno liječenje uz saglasnost i brigu porodica. Nakon obnove sprata tu će kao i ranije biti smješten otvoreni dio Psihijatrje, ali bez Infektologije koja je do požara koristila jedan dio ovog prostora.

-Odjel infektologije trenutno je u glavnom objektu bolnice, na petom spratu gdje dijeli prostor na internom. – kazao je Sovilj koji podršku u obnovi objekta uz sredstva od osiguranja očekuje i od gradske uprave, resornog ministarstva Vlade i na kraju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

U požaru su značajno oštećene  četiri prostorije u prizemlju objekta. Sovilj je potvrdio da je pacijentica koja je u požaru zadobila opekotine u predjelu ruke i lica dobro i u stabilnom stanju.

izvor: Avaz

foto: Giga